To je bridka zgodba 67-letne upokojenke, ki s 350 evri pokojnine ne more preživeti v Mariboru. Usoda ji grozi, da jo bo postavila na cesto.

Velik del življenja je pomagala ljudem, zdaj, ko je v pokoju, se je kolo življenja obrnilo in sama rabi pomoč. 67-letna upokojenka, ki želi ostati neimenovana, je 36 let delala kot medicinska sestra v domu ostarelih v Mariboru. Zadnjih sedemnajst let je vdova, v tem času je skrbela za otroka in nesebično pazila tudi na bolno mamo. A ostala je sama in z dolgom visokim 1511,52 evrov.

Njen dolg se je nabral zlasti v času, ko je poskušala oskrbeti tudi svojo ostarelo mamo, ki je bila nepokretna.

 

350 evrov pokojnine ni dovolj

Živi s 350 evri pokojnine in s strahom, da bo postala brezdomka. V kolikor namreč ne bo uspela poravnati dolga, bo ostala brez stanovanja. A to pravzaprav ni stanovanje, ampak le skromno bivališče na 20-ih kradratnih metrih, ki bo prodano na dražbi, če ne bo uspela napraskati dobrega tisočaka in pol.

 

Lačna je …

Zaradi hude družinske stiske, ji peša tudi zdravje. Velikokrat je lačna. Hrano išče na Rdečem križu, pri Karitasu, zatekla se je tudi k UP-orniku, kjer so nad stisko Mariborčanke šokirani. Dobrodelneži z Borisom Krabonjo na čelu so zato odločeni upokojenki pomagati in ji rešiti stanovanje. V le nekaj urah so uspeli zbrati 185 evrov za poplačilo dolga, a to še zdaleč ni dovolj.

 

Pomagate lahko tudi vi! Nobena dobrota ni majhna in vsak evro šteje. Če želite priskočiti na pomoč, lahko to storite preko UP-ornikovega transakcijskega računa:

IBAN SI56 6100 0001 3621 087
REFERENCA: SI99
Koda namena: CHAR
Namen plačila: ZA UPOKOJENKO J
ali na PAYPAL z naslovom bkrabonja@gmail.com

 
 
Vir: mariborinfo.com

Dodaj odgovor