Zdravo! Kaj delaš v petek, 18. novembra 2016, med 9. in 21. uro? Se sprašuješ zakaj? Zato, ker je to za nas, ki se borimo proti revščini in za dostojno življenje vseh, nov mejnik. Takrat imamo UP-orniki v Europarku svojo stojnico, kjer boste lahko spoznali še ostale UP-ornike. In mi bi radi spoznali tebe. Ker vemo, da tudi v tebi živi UP-orniški duh, ki mu ni vseeno za ljudi, ki ostanejo brez vsega, ki jim ostane le še osebna izkaznica in davčna številka z odvzetim dostojanstvom.

In ne bomo se le spoznavali. Mnogi bodo tudi pomagali. Vsak, ki bo za svojo nesebično pomoč najrevnejšim prispeval kak evro, bo lahko za svoj prispevek izbiral med izdelki na stojnici UP-ornika. Imeli bomo pisala z logotipom UP-ornika, da vas bomo spremljali, ko boste kaj lepega napisali…Potem bodo tukaj tudi skodelice, da bomo lahko z vami ob jutranji kavi…in puzzli, da se boste spomnili na nas, ko boste preganjali dolgčas. Tudi male otroške rokice so za tiste otroke, ki nimajo toliko kot oni sami, narisali risbice…da jih lahko prodamo za pomoč. Aja, pa majice z logotipom UP-ornika…imejte jih in bodite ponosni, da spadate med srčne ljudi, ki jim je mar. Mogoče smo pozabili še kaj napisati… v glavnem mi bomo tam in vas pričakujemo.

Na stojnici bo za vse tiste, ki jim bo v nakupovalnem središču ostal v žepu kak drobiž ter ga ne bodo preveč pogrešali…ŠKATLA, kamor boste lahko darovali svojo dobrodelnost. Če bo to le en kovanec, mislimo čisto resno…naj vam ne bo nerodno, kajti s tem si bo lahko nekdo, ki je lačen, kupil žemljo. Kolikor pač zmorete in mislite, da lahko…mi in ljudje, ki nas potrebujejo vam bomo hvaležni.

Ampak tudi, če ne boste ta dan nič darovali ali kupili, vas vseeno nekaj prosimo. Pridite in nam dajte podpis za 0,5 dohodnine, ki bi jo drugače pustili državi…oziroma tistim, ki bi morali poskrbeti za reveže, pa so jih prepustili na nemilost. Veste koliko nam oziroma njim, ki nas potrebujejo pomeni ta vaš avtogram? Ogromno!

In pridite se vsaj za trenutek podružiti z nami in ostalimi dobrimi ljudmi…da vam stisnemo roko in vam rečemo hvala, ker nas podpirate pri našem humanitarnem delu. Mogoče boste celo ujeli trenutek, ko bomo imeli glasbo v akustični verziji.

In za konec še ena zelo pomembna informacija. Saj veste kako gredo pravljice…za devetimi gorami, za devetimi vodami…Ta dogodek je v celoti pripravilo devet mladih študentov FF, FNM in Medicinske fakultete Maribor. To so mladi, ki jim ni vseeno za ljudi in ki jim ni vseeno v kakšni družbi želijo živeti v prihodnosti. Na mladih svet stoji…zaslužijo si, da jih vsi skupaj podpremo pri temeljih, da bodo lahko zgradili streho za boljši jutri. Začenši z danes…
Europark Maribor, 18. novembra 2016, med 9. in 21. uro.
UP-orniki

p.s. Oprosti, ker smo te v nagovoru tudi tikali. Ampak UP-orniki smo prijatelji, ne glede na starost, spol, narodnost, veroizpoved, družbeni status,… In prijatelji se tikamo.

Dodaj odgovor