Mladi, mladi in še enkrat mladi…hvala, hvala, neštetokrat hvala! Katerim mladim gre tokrat zahvala? Mladim iz Kluba ptujskih študentov in mladim iz Leo klub Ptuj!

Namesto, da so ga popili (malo šale mora biti :), so imenovani mladi v sklopu festivala Vino ni voda izvedli dobrodelno dražbo oziroma licitacijo vin, natančneje 11 vrhunskih buteljk, ki jih v dar prejmemo od vinarjev, sodelujočih na festivalu. In iztržili neverjetnih 1.750 evrov. Res neverjetna zgodba mladih humanitarnih ljudi, kot tudi tistih, ki so bili toliko pripravljeni odšteti za več kot očitno vrhunsko žlahtno kapljico.

 

Leo klub Ptuj je združil moči s Klubom ptujskih študentov. Z licitacijo vin na festivalu “Vino ni voda” jim je uspelo zbrati 1750 EUR, ki jih bodo namenili upokojenki z izjemno nizko pokojnino. We serve! Iskrena zahvala tudi Klubu ptujskih študentov!

 

Izkupiček so želeli sprva nameniti polepšanju predprazničnega časa komu od mladih, ki je stisko občutil prekmalu. Vendar, ko so slišali za žalostno zgodbo gospe Justine Š….ja, to je tista gospa, čigar zgodba je bila tudi pri Tedniku in kateri ste s pomočjo UP-ornika pomagali preprečiti deložacijo mnogi dobri ljudje…so se mladi iz Kluba ptujskih študentov in Leo kluba Ptuj odločili, da zbrana sredstva namenijo prav tej gospe. Pokazali so, da humanitarnost ne pozna meja. Pokazali so, da je v mladih ljudeh še veliko upanja na boljši jutri. Pokazali so, da jim ni vseeno!

UP-orniki smo počaščeni, da smo s svojimi dosedanjimi humanitarnimi dejanji ljudje verodostojnosti za tako velik znesek, 1.750 evrov, kateri bo gospe Justini Š. prinesel novo upanje…upanje, da zaživi dostojanstveno.

Dragi ljudje, ko si boste naslednjič nalili deci belega ali rdečega, domačega ali kupljenega, naredili špricer ali brizganec…se spomnite, da s to žlahtno pijačo z ljudmi ne le nazdravljamo in se z njimi veselimo, ampak lahko ljudem tudi pomagamo. Če le imamo prave, predvsem pa srčne ljudi! Še enkrat bravo mladi! Bravo in neizmerno hvala, mladi Ptujčani!

UP-orniki!

Dodaj odgovor