RKMariborBranikLogo
 
 

RK Maribor Branik v nedeljo čaka prva domača tekma v spomladanskem delu sezone. Pomerili se bodo s trebanjskim Trimom, tekma pa bo imela tudi dobrodelni namen, saj bodo s pomočjo obiskovalcev zbirali življenjske potrebščine za Humanitarno društvo UP-ornik.

 

 

Mariborski rokometaši bodo tokrat gostili rokometaše Trima, katere so v oktobru lani premagali na njihovem domačem parketu. Za Mariborčani je boleč poraz na sredinem gostovanju v Novem mestu, a je potrebno dvigniti glave in igrati naprej. »Čeprav je težko je potrebno gledati naprej in pozabiti kar se je zgodilo. Potrebno bo popraviti napake iz prejšnje tekme in od prvega stika z žogo kreniti odločno v srečanje. V teh dneh se je potrebno predvsem psihološko pripraviti na srečanje, saj menim da smo kaj se tiče fizične priprave na dobrem nivoju.« je dejal hrvaški krožni napadalec v vijoličastem dresu Zvonimir Kapular, ki dodaja da bo potrebno strniti vrste v obrambi. »Nikakor ne smemo dovoliti, da bi se ponovila slaba obramba s tekme proti Krki. V slednjo smo šli brez agresivnosti in prekinjanja njihove igre s prekrški ter tako precej otežili delo svojim vratarjem. Z dobro obrambo prideš do večje samozavesti in tudi do hitrih zadetkov, s čimer lahko gradiš pot do zmage. Upam, da nam bo to tokrat uspelo realizirati ter da se bomo z našimi navijači veselili zmage.« je zaključil Kapular.

Srečanje med RK Maribor Branik in RK Trimo Trebnje se bo v nedeljo 5. februarja v mariborski Dvorani Tabor pričelo ob 18. Uri, ogled tekme pa je brezplačen.

Slednje pa bo imelo tudi humanitarno noto, saj so se igralci odločili da bodo zbirali prehranske izdelke in izdelke za osebno higieno za Humanitarno društvo UPORnik. Zato naprošamo vse obiskovalce tekme, da pomagajo in s seboj prinesejo kakšno konzervirano hrano npr. paštete, mesne narezke, vloženo sadje in zelenjavo ter gele za tuširanje, zobne paste ipd. RK Maribor Branik se že v naprej zahvaljuje za vso pomoč.

 
 
Vir: RK Maribor Branik

Dodaj odgovor