Mariborski dobrotnik Boris Krabonja ne vidi smisla v tem, da bo z današnjim referendumom v zrak izpuhtelo 3 milijone evrov, medtem ko bi mnogo manjši znesek rešil vse pomoči potrebne Mariborčane.

Mnogi se sprašujejo tudi, zakaj ni mogoče hkrati izvesti referenduma in predsedniških volitev, ki prihajajo kmalu. S tem bi država prihranila 3 milijone evrov, ti pa bi za pomoči potrebne državljane pomenili veliko.

 

 

 

Že 20 tisoč evrov bi rešilo vse Mariborčane, ki so pred deložacijo

Med takimi, ki imajo za tri milijone drugo vizijo, je tudi mariborski dobrotnik in prvo ime organizacije UP-ornik Boris Krabonja. »Še en dokaz več, da je politiki malo mar za ljudi. Z raznimi referendumi prodajajo toplo vodo in se igrajo,« je oster Krabonja. Zaradi referenduma bodo v zrak izpuhteli trije milijoni evrov, medtem ko je veliko ljudi pred tem, da ostanejo brez strehe nad glavo.

»Če mi država odstopi, recimo 20 tisoč evrov, nimam več nikogar, da bi vedel zanj v Mariboru, ki je tik pred deložacijo. Že 25 tisoč evrov bi rešilo vse Mariborčane, ki so se zglasili kdaj pri meni in prejemajo UP-ornikovo pomoč,« poudarja Krabonja.

Krabonja: To je totalna neumnost

Dobrosrčni Mariborčan ne more razumeti, zakaj država odločitev o drugem tiru prelaga na državljane, še manj pa, zakaj referendum ne bo izveden hkrati s predsedniškimi volitvami. Nikakor se ne more sprijazniti s tem, da se lahko brez problema najde denar za take reči, za socialne transferje pa se kljub katastrofalnim razmeram namenja iz leta v leto manj.

»To je totalna neumnost. To je sprenevedanje aktualne politike in na eni strani so zelo razsipni, na drugi strani pa zategujejo pas. Ampak zategujejo ga tam, kjer ni več mogoče zategniti,« je ogorčen glavni mož UP-ornika.

Pomagajte deklici

UP-ornik se ukvarja z vedno več deložacijami, ob tem pa v njihovo pisarno prihajajo ljudje v stiski s težko rešljivimi težavami. Trenutno najbolj pospešeno zbirajo pomoč za gospoda, ki mu grozi deložacija in so po hudih naporih vendarle uspeli doseči 4-mesečni odlog plačila, da zberejo še potrebnih 4 tisoč evrov.

S podobnim dolgom pred deložacijo, je pred dnevi k UP-orniku prišla tudi upokojenka, invalidka, ki lahko kaj kmalu ostane brez doma. Še posebej pa se je njegovega srca dotaknila zgodba nekdanje dijakinje.

»Z mamo jima je dobesedno zalilo hišo, zaradi porozne strehe. Odkar pomnim živita v skromnih razmerah, deklica pa je tudi hudo bolna, saj preboleva raka,« še pripoveduje Krabonja.

Deklici in drugim v stiski, ki so se obrnili na UP-ornika, lahko pomagate tudi s SMS sporočilom na 1919 UPORNIK 1 ali UPORNIK5 ter darujete en ali pet evrov.

 
 
Vir: Mariborinfo.com

Dodaj odgovor