Zadnjih 20 let je rock glasba počasi, a sigurno tonila v pozabo. Sploh domača. Na radiu si lahko slišal še samo peščico domačih rock bandov, saj jih je vztrajno zamenjevala glasba računalnikov.

 

Za dober rock pa je potrebna skupina glasbenikov in instrumenti, predvsem pa veliko vloženega časa in ljubezni v avtorsko glasbo. In v času hiperpotrošništva, v času, ko so nam informacije in vse kar si zamislimo na dosegu rok, seveda to ni več moderno. A rock glasba vseeno ni umrla. Preživela je nekje med debelimi zidovi zaklonišč, vlažnih kleti in pregretih garaž.

A zdaj smo rockerji staknili glave in prvi stopnička k oživitvi rock glasbe bo BOOM – Mariborski rock festival. To bo rockerski maraton, kjer se bodo v osmih urah na odru izmenjale kar tri generacije rock glasbenikov. Po veliko letih bomo lahko v živo slišali legende mariborskega rocka, pa tudi mlado generacijo rockerjev in tako bo se v osmih urah na odru predstavilo kar 20 glasbenih skupin: SIMPATICO, SKAKAFCI, FLASTER, THE FLYING STICKS, DOGMA, CCR REMEMBER, SNEŽNA KRALJICA, PIRHALTER, SOCIAL PROBLEM, ČUDEŽNA POLJA, LAUŽENKI IZ NAHKASTLA, PREPOROD, LEONART, KROKAR, STARI PES, HAPPY OL McWEASEL, ALO!STARI in POHORJE EXPRESS.

To pa ni vse! Vsi glasbeniki so se odrekli honorarju. Podarili ga bomo UPornik-u Borisa Krabonje, ki bo s tem denarjem pomagal najranljivejšim. Upokojencem bo pomagal plačevati zimsko kurjavo, saj se vse prepogosto dogaja, da se pomladi izvajajo deložacije upokojencev, ki se jim je nabral dolg, ker niso zmogli plačevati ogrevanja.

Pomembnosti takega dogodka, ki je medgeneracijski, povezovalen, zabaven in hkrati humanitaren, se zaveda tudi Občina Maribor. Hvaležni smo, da nas pri tem podpira naše mesto, naša občina.
Torej, če bi želeli doživeti edinstveni prelet glasbe treh generacij, tam od 60ih let prejšnjega stoletja do današnjega dne, odigrano v živo in se ob tem zavedali, da ste naredili tudi nekaj dobrega, potem ne smete manjkati na:

BOOM, Mariborski rock festival, ki bo v petek 6. 9. 2019 v Avditoriju lutkovnega gledališča (Minoriti) s pričetkom ob 17:00 uri.

 
 
Vir: rocker.si

Dodaj odgovor