Alja Horvat

AljaHorvat

Mariborska ilustratorka Alja Horvat je bila letos marca pri 23 letih deležna velikega priznanja za svoje delo – uvrščena je na Forbesov seznam 30 najvplivnejših umetnikov in kulturnikov, ki so stari manj kot 30 let.

Njen bliskoviti karierni vzpon se je začel pri rosnih 21 letih. S svojim nespornim talentom in učinkovito komunikacijo na družbenih omrežjih je hitro presegla meje Slovenije, saj so se njena dela znašla na policah hipsterske modne meke Urban Outfitters. Pot jo je vodila tudi v Los Angeles, kjer je ustvarila motive za embalažo zanimivega projekta, nekakšne "škatle presenečenja za dober namen" Causebox. Poleg tega je sodelovala s priznanimi znamkami in podjetji, kot sta Renault in Anthrophologie.

Alja je tik pred diplomo na Naravoslovnotehniški fakulteti (NTF), smer grafično oblikovanje. Več: https://www.aljahorvat.com/.

Alja je za spletno licitacijo Društva UP-ornik, s katero zbiramo sredstva za plačilo položnic za kurjavo za socialno ogrožene, podarila svojo sliko »Lady in Colourful Chair«. Slika je izdelana v akrilni tehniki na platno, formata 65 x 80 cm. Izklicna cena je 750 eur.

»Zares reven je tisti človek, ki se bohoti s polno denarnico in praznim srcem.«

Aneja Založnik

Aneja Založnik je stara 18 let in se že odkar pomni ukvarja z risanjem. Sprva je bil to le hobi, sedaj bi rada iz tega naredila svojo prihodnost, saj mi slikanje res ogromno pomeni. »S slikanjem lahko preprosto izliješ svoja čustva na platno, zdi se mi, da je umetnost pomembna za človeka, pa naj ustvarja, ali pa samo uživa v gledanju le te.«

Aneja skuša posnemati in odkrivati nove smeri, zato jo je pot od preprostega skiciranja v šoli kasneje zanesla na kubistične prvine. S pomočjo živahnih barv na sliki Poglej je skušala ujeti različne poglede človeka oziroma dečka na sliki.

Razstavo Anejinih slik smo postavili v Mikro galeriji podjetja Mikro+Polo, Aneja pa je svojo sliko »Poglej« podarila za spletno dražbo Društva UP-ornik.

Slika je izdelana v tehniki olje na platno, formata 30 x 40 cm. Izklicna cena je 250 eur.

Manca Matelič

Dijakinja umetniške Gimnazije Celje – Center, likovna smer je izredno nadarjena likovna ustvarjalka in v zadnjem času tudi navdušena animatorka. Privlačijo jo risanke, različni slogi risanja, načini animiranja in upodabljanja gibljivih risanih podob, ki jih z ustreznimi programi ustvarja s pomočjo grafične tablice. Navdušila jo je prav posebna risanka produkcijske hiše Disney, glavni lik risanke  deklico Star je tudi narisala in objavila na Instagramu. Že naslednji dan so jo zasledili zaposleni podjetja Disney XD. V komentarju so izrazili navdušenje in pohvalili njeno risbo, se zahvalili za njeno delo in jo prosili za dovoljenje, da njeno sliko objavijo na svojem uradnem profilu.

Razstavo tiskanih Mančinih ilustracij smo postavili v Mikro galeriji podjetja Mikro+Polo, Manca pa je ilustracijo »Star« podarila za spletno dražbo Društva UP-ornik.

Digitalna ilustracija je tiskana na papir/karton, formata 28,5 x 38 cm. Izklicna cena je 100 eur.

Dodaj odgovor