Prostovoljci iz humanitarnega društva UP-ornik bodo v soboto, 17. aprila, in teden kasneje, 24. aprila, od 9. do 21. ure v mariborskem nakupovalnem središču Europark združili svoje moči, da bi pomagali najranljivejšim skupinam prebivalstva v Sloveniji. Tokrat bodo sredstva zbirali na UP-ornikovi stojnici, kjer bodo celoten izkupiček namenili ljudem pri plačilu osnovnih položnic za ogrevanje, elektriko in vodo ter jih oskrbeli s prehranskimi boni

Predsednik humanitarnega društva UP-ornik Boris Krabonja je ob tej priložnosti izpostavil:

Vsak dan se srečujem z ljudmi, za katere je življenje borba za preživetje in na nas se obračajo, ko jim ne ostane več veliko upanja. Ti ljudje so razlog, da s tovrstnimi aktivnostmi zbiramo sredstva, s katerimi jim vračamo voljo in jim pomagamo, da skupaj prebrodimo najhujše življenjske stiske v trenutkih, ko ostanejo resnično sami.”

Temeljne vrednote društva UP-ornik, kot so solidarnost, enakopravnost in povezanost, so tiste, s katerimi želijo spodbuditi ljudi, da se jim pridružijo v čim višjem številu, saj le v družbi, ki bo stremela k medsebojni podpori in gradila na povezanosti vseh generacij lahko ustvarjamo okolje, ki v ospredje postavlja človeka in njegovo dobrobit, so še poudarili v društvu.

 
 Vir: vecer.com

Dodaj odgovor