Boris Krabonja Svet24
Praznični
hvala
2021
Zahvala profesorju Borisu Krabonji, našemu prvemu UP-orniku

Dijaki in dijakinje Srednje ekonomski šole Maribor, na kateri predava zgodovino Boris Krabonja, so svojemu profesorju pripravili prvovrstno presenečenje v okviru akcije Praznični hvala 2021.

»Z vašo akcijo bi se radi zahvalili velikemu humanitarcu, učitelju, mentorju in prijatelju. Boris je markantna oseba, ki svoje razmišljanje in znanje v prvi vrsti prenaša na mlade ljudi, za katere verjame, da lahko v svetu marsikaj spremenijo. Vliva upanje, sanje, širi domišljijo. Je učitelj, ki uči za življenje. Takšnih pa je malo. Ne zatiska si oči pred revščino, krivico, stisko. Odrinjene in pozabljene prime za roko in jim pomaga, kolikor le lahko. Vrača upanje, voljo, smeh in luč na obraze mnogih ljudi. Boris, hvala. Velik človek si, čeprav se včasih zdi, da si zelo majhen. Nisi sam.«
 

Svoje učiteljsko poslanstvo širi tudi s humanitarno dejavnostjo društva UP-ornik, ki jo je zagnal skupaj s svojimi dijakinjami in dijaki, s katerimi so najprej poskrbeli za najbolj ranljive med njimi.

Čedalje večje število UP-ornikov priča, da Boris pri svojem poslanstvu, poskrbeti za najbolj ranljive v naši družbi, res ni sam.

Dodaj odgovor