UP-orniki v nedeljo 14. avgusta na UP! Urbana Panorama Fest
V nedeljo, 14. 8. 2022, bo v najstarejšem slovenskem mestu Ptuj potekal festival UP! Urbana Panorama Fest. Nepozabno medgeneracijsko druženje se bo začelo ob 15. uri. Poskrbljeno bo za nepozabna doživetja, kjer bodo našli nekaj zase vsi obiskovalci, od najmlajših do najstarejših.

V okviru festivala bomo UP-orniki imeli dobrodelno stojnico z našimi izdelki. Z nakupom izdelkov pomagate nekomu na robu obupa. Organizatorji bodo zbrana sredstva na festivalu namenili našemu društvu.

Naše oči bo razvajala razstava starodobnih vozil, kar bo prava poslastica za ljubitelje oldtajmerjev. Otroci bodo uživali v zabavni vožnji z vrtiljakom, kreativno ustvarjalnih delavnicah, smehu, druženju in zabavi. Za manjše ali velike avanturiste bo na voljo dvig in polet z balonom nad najlepšim mestom. Ustvarjalci bodo na stojnicah ponudili lokalne, ročno narejene umetnine, nakit, dišave in druge privlačne izdelke, ki pobožajo našo dušo in naše čute. Med potekom festivala bo znan ptujski umetnik Aleksander Fenos ustvarjal grafit na veliko platno, kar bo pravo doživetje. V sodelovanju s Pokrajinskim muzejem Ptuj, bodo organizirani vodeni ogledi in sprehodi po panorami. Po predhodni prijavi na elektronski naslov: turaptuj@gmail.com se bo možno udeležiti posebne pustolovščine “Pobeg iz grajskega rova”. Po predhodni prijavi ali prijavi na samem dogodku, bodo na voljo brezplačni vodeni ogledi ptujskega gradu.

Za kulinarično razvajanje, potešitev žeje in razvajanje brbončic bo poskrbljeno.

Glasbeni program bo pester ves dan in vso noč.

Po dolgem času bo v Sloveniji nastopil eden in edini Rambo Amadeus, ki se je okronal za "svetovnega mega carja". Rambo Amadeus je en najvidnejših kultnih osebnosti na nekdanji jugoslovanski glasbeni sceni. Je priznan tekstopisec, kitarist, pevec, zabavljač, skladatelj, performer, kot tudi prvak v jadranju in eko aktivist. Na Ptuju bo izvedel ekskluzivni koncert s polno zasedbo Six Vinetous.

Tekom dneva se bodo zvrstili koncerti domačih, mednarodno priznanih glasbenikov. Na odru nas bo očarala Maja Keuc, Batista Cadillac, Mednarodni projekt Multiversal pod vodstvom Blaža Švagana, Zbijazz band, Recycleman z Dj-setom pred med in po koncertih, ter koncert znanega ptujskega Popperkeg Orchestra. Ljubitelji plesa, obujte plesne čeveljčke! Da, plesali bomo! Tokrat pod sinjim nebom in zvezdami.

Cena celodnevne vstopnice je 15,00 €.

Vstopnice je možno kupiti na Eventim ali Petrol prodajnih mestih. Karto je mogoče kupiti tudi na dan koncerta na vstopnih točkah na samem prizorišču.

   
Vljudno vabljeni!

Dodaj odgovor