Deložacije, previsoka elektrika in ogromno pomoči potrebnih so popolnoma “oropali” njihove zaloge.

Mariborski humanitarec Boris Krabonja skupaj z njegovim društvom Upornik 27.6.2017 v SNG v Mariboru organizirajo Kulturni upor. Gre za dobrodelni koncert. Namen je, da si društvo Upornik opomore. Deložacije, previsoka elektrika in ogromno pomoči potrebnih so popolnoma “oropali” njihove zaloge.

 

Kulturni upor za socialno šibke

V SNG v Mariboru se bo konec meseca odvil dobrodelni koncert »Kulturni upor.« Na njem bodo nastopili Darko Nikolovski, Emkej, Lara Jankovič, Luka in Zala, Mirjana Šajinović, Plesna šola Sebastian, Toni Petrovič in Žan Jenuš. Boris Krabonja razlaga, da so se za koncert odločili, ker so popolnoma brez denarja. »Predvsem zato, ker si želimo, da se Upornik postavi na noge.Vse skupaj je posledica treh deložacij oziroma reševanja treh upokojenk – Erike ,Viktorije in Darje.« V pol leta so sicer dobili tudi 200 novih odjemalcev. Skupaj jih je tako že 468. To pomeni, da toliko ljudi pride po prehranske bone. Od tega več kot polovica prosi tudi za poplačilo položnic.

 

Predraga elektrika jim je spraznila žepe

V zadnjih dveh mesecih so obravnavali tudi 7 posameznikov, ki so jim izklopili elektriko. Skupno so za njih porabili okoli 7000€. »Zagotovo so se čez zimo greli z elektriko. Niso mogli plačati poračuna in ostali so brez. Tudi to je vzrok, da smo brez denarja. Zato res nujno potrebujemo koncert in upornike, ki se bodo le tega udeležili. Radi bi tudi pomagali humanitarnem društvo Križemrok. Oni bodo v prvem tednu avgusta peljali več kot 60 otrok na letovanje.

Finančno jim ne gre skozi in bi jim radi pomagali. Projektov je veliko, denarja pa premalo.« Glavna organizatorja koncerta sta sicer sta Peter Kapelj (Upornik) in Mira Muršič. Režijo bo sestavil David Klobasa. Krabonja dodaja, da so glasbenike kontaktirali sami. »Seveda si želimo kako bolj zveneče ime. Kakšna Siddharta bi nam prišla prav. Ampak si iskreno nismo upali takšne skupine sploh prositi. Smo pa z izbiro kljub temu zelo zadovoljni.« Vstopnice za odrasle bodo 10€. Za otroke, dijake in študente pa 5€. Prodaja se začne danes oziroma jutri. Možno bo naročilo po telefonu in pa tudi v pisarni Upornik-a. Pisarna bo vsak dan odprta za prodajo od 10-12 in 17-19.

 
 
Vir: Maribor24.si

Dodaj odgovor