Foto: Janez Leskovar

 

Boris Krabonja, znan kot mariborski Robin Hood, vodi društvo UP-ornik, ki bije bitko proti revščini. Ker se društvo ne financira iz javnih sredstev, je nudenje pomoči odvisno predvsem od donatorjev in spoznorjev. Ves denar, ki ga prejmejo ga mesečno tudi razdelijo med socialno ogrožene ljudi.

»To je nujnost. UP-ornik je v zadnjih mesecih začel finančno hirat, na vrata pa so potrkale tri upokojenke in upokojenec, ki jim grozi deložacija. V relativno kratkem času torej rabimo 9800 evrov samo za te štiri ljudi,« je povedal Krabonja.

Na društvo UP-ornik se obrne ogromno upokojencev, ki z minimalno pokojnino nižje od 400 evrov ne zmorejo plačevati položnic in preživeti. Tudi zato so se v društvu odločili, da pripravijo dobrodelni koncert, ki je včeraj zvečer potekal v SNG Maribor.

 

Foto: Janez Leskovar

 

Koncert podprli številni glasbeniki

Na dobrodelnem koncertu Kulturni upor so nastopili številni znani, med drugim EMKEJ, Darko Nikolovski, Lara Jankovič, Toni Petrovič ter številni drugi. Dogodek sta povezovala Mirjana Šajinović in Žan Jenuš. Po koncu koncerta se je na odru zbralo večje število ljudi, ki so pristopili do Krabonje ter se mu zahvalili za njegovo pomoč in dobrodelnost.

 
 

Vir: Mariborinfo.com

Dodaj odgovor