Papirnate ladjice so osvojile tudi Kranj

Papirnate ladjice
so osvojile tudi Kranj
Dobre ideje se hitro »prijemajo« in dodajajo pozitivne »stranske učinke«. Iz Osnovne šole Orehek iz Kranja so nam v četrtek dostavili kar 35.300 ladjic! Na svoj dosežek so upravičeno ponosni, povezali pa so ga še z drugimi koristmi.

Akcijo so zaključili 31. januarja in z njo zaznamovali tudi dan spomina na holokavst. Začeli so tako, da so učence z gubanjem ladjic zaposlili pred začetkom ure, medtem ko se je učiteljica Irena Hočevar pripravljala na hibridno izvedbo pouka. S tem so povezali ustvarjalnost, razvoj ročnih spretnosti in socialno noto.

Projekt se je na predmetni stopnji hitro »prijel«, zato so ga razširili še na razredno stopnjo. Ker so posamezni razredi ostajali doma v karanteni, so se sčasoma izdelavi pridružile cele družine, starejši učenci pa so postajali mentorji mlajšim. S tem so krepili tako medgeneracijsko sodelovane kot širjenje socialnih vezi med razredi. Začeli so tudi tekmovati in bili eden drugemu navdih – izdelovali so ladjice, velike od 1 cm pa vse do enega metra.

Ravnatelj Drago Zalar še zdaj komaj verjame, da jim je uspelo izdelati tako veliko število ladjic za dobrodelen namen in pritrjuje učiteljici: »Socialni stiki, zelo okrnjeni zaradi korone, so znova zaživeli skozi ladjice«.

Čestitamo osnovni šoli Orehek in jih že sedaj vabimo na ogled umetniške inštalacije, ki jo bodo postavili študentje arhitekture – na ogled bo od 9. maja naprej.

Dodaj odgovor